schulden

Schulden beginnen vaak met een kleine betalingsachterstand die oploopt, door hoge bijkomende incasso – en proceskosten. Soms geheel onnodig.

In schuldensituaties wordt vaak te lang gewacht om er iets aan te doen. Naast schaamte speelt de gedachte ‘het komt vast wel vanzelf goed’ regelmatig een rol.

Helaas is dat in de meeste gevallen niet zo. Het is van belang dat er bij het ontstaan van betalingsachterstanden direct wordt ingegrepen en dat de juiste paden worden bewandeld.

Niet in contact treden met de schuldeiser of het incassobureau uit angst om ‘slapende honden wakker te maken’ en de post niet meer open maken in de hoop het dan te vergeten, zijn verhalen die we als bewindvoerder dagelijks horen van onze cliënten.  Helaas biedt dit geen oplossing.

Blijf in elk geval in contact met uw schuldeisers. Laat ze eventueel schriftelijk weten dat u niets heeft om aan te bieden. In veel gevallen krijgt u dan een inkomsten – uitgaven formulier thuisgestuurd. Leg dit niet aan de kant, maar vul het in. Indien u hier zelf niet uitkomt, kunt u iemand vragen in uw omgeving.

Traject kan u helpen om de financiële zaken op een rijtje te zetten.