handophand_s - kopieBuddytraject

Wij streven naar een maximale effectiviteit van een bewindvoering of plaatsing onder curatele. We maken hiervoor, indien mogelijk en noodzakelijk,  gebruik van een zogenaamd buddy traject, dat de kans van slagen enorm kan vergroten.

Wie kan een buddy zijn?

We bepalen op basis van uw persoonlijke situatie en voorkeuren of we gebruik kunnen maken van een buddy. Dit kan in principe iedereen zijn, mits u regelmatig persoonlijk contact met hem of haar heeft. Het gaat bovendien om een persoon die regelmatig bij u thuis komt, of daar open voor staat. Denk hierbij aan een begeleider vanuit een instelling, of aan iemand uit uw familie of naaste omgeving. Het is de hulp uit uw directe omgeving die het best aankomt en aanvoelt wat u nodig heeft, waardoor we graag inspringen op deze trend binnen de huidige samenleving.

Vindt u het lastig om zelf een buddy te kiezen die u kan en wil ondersteunen? Wij zijn u graag van dienst met het vinden van een passende oplossing, zodat ook u kunt rekenen op een effectief traject.

Wat doet de buddy?

De buddy:

  • Zorgt voor de volledige en correcte aanlevering van de gevraagde administratiestukken
  • Is bij u thuis of in de instelling aanwezig tijdens gesprekken met Traject
  • Gaat mee naar de hoorzitting in de rechtbank
  • Verduidelijkt zaken die u niet goed begrijpt, of legt deze opnieuw uit
  • Onderhoudt contact met Traject wanneer u dat zelf niet kunt of lastig vindt
  • Is er voor u, zodat u er niet alleen voor staat!

In de gesprekken gaan we graag dieper in op de rol van een buddy. Heeft u specifieke vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.