Financiële Coaching

Budgetcoaching werknemers

Onderzoek toont aan dat personeel met schulden of financiële problemen vaker verzuimt, minder geconcentreerd is en minder goed presteert. Zij hebben vaak te maken met psychische en/of fysieke problemen en kunnen u bovendien een administratieve belasting opleveren. Houd rekening met het verwerken van loonbeslagen of het verstrekken van voorschotten, taken die  u veel extra tijd kosten en geen houdbare oplossing voor de toekomst bieden.

Uw personeel is de motor van uw bedrijf.

Zorg ervoor dat uw personeel optimaal functioneert en maximaal gemotiveerd is om voor u aan de slag te gaan. TRAJECT kan u helpen toe te werken naar een blijvende oplossing, op basis van budgetcoaching voor werknemers.

Weerbaarheid en zelfredzaamheid

Wij voeren altijd eerst een kennismakingsgesprek met uw werknemer(s), om ons te verdiepen in zijn of haar financiële situatie. Daarnaast gebruiken we gespreksvoering om de weerbaarheid en zelfredzaamheid van uw werknemer te vergroten. Wij adviseren gericht en maken gebruik van effectieve coaching, waar uw werknemer direct profijt van heeft.

Bovendien controleren we eventuele loonbeslagen en komen we in actie wanneer deze niet correct zijn toegepast. Is het loonbeslag te hoog? Dan verzoeken wij de beslaglegger direct om dit aan te passen, zodat uw medewerker het loon over zal houden waar hij of zij wettelijk recht op heeft.

Maatwerk en productiviteit

TRAJECT zorgt voor  maatwerk, op basis van de persoonlijke situatie van uw werknemer. Wij gebruiken budgetcoaching voor uw werknemers om ervoor te zorgen dat zij zich weer volledig kunnen inzetten op de werkvloer. Dit verhoogt de productiviteit, maar komt daarnaast ook de werksfeer enorm ten goede. Blijkt uit ons eerste gesprek dat alleen coaching tot onvoldoende resultaat zal leiden? Dan kunnen we uw werknemer wellicht helpen door het inzetten van inkomensbeheer of  beschermingsbewind, iets dat we dan direct zullen aansnijden.

Benieuwd wat we als TRAJECT voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.